Plum SALTY DOG
プラムソルティドッグ Plum SALTY DOG ソルティードックを訳すと「しょっぱい犬」ですが実はイギリスの甲板員からつけられた名前なのです。潮風や波に打たれながら仕事をしている甲板員をイメージしてつけられました。 実は当時のソルティードックはウオッカベースではなくイギリス人が大好きなジンで作られており グレープフルーツジュースと塩を加えてシェイクしたカクテルでした。 その後、ソルティードックはアメリカに伝わり現在の形に変化したと言われてます。 通常ウォッカベースのソルティドッグですが、ベースをMIYAYOSHIにすることで梅の風味が加わり、さらにさわやかな味わいをお楽しみいただけます。 Salty Dock translates to ``Salty Dog,'' but it was actually a name given to it by British deckhands. It was named after a deck crew working while being hit by the sea breeze and waves. In fact, at the time, the Salty Dock was not a vodka-based cocktail, but was made with gin, a favorite of British people, and was shaken with grapefruit juice and salt. After that, it is said that Salty Dock was introduced to America and changed into its current form. Salty dogs are usually vodka-based, but by using MIYAYOSHI as the base, you can enjoy an even more refreshing taste with the added plum flavor. 作り方 1.グラスのふちに果汁を擦り付け、そこに食塩をつけます。 2.グラスにたくさんの氷を入れます※食塩に当たらないように注意してください。 3.グレープフルーツジュースを注いでからMIYAYOSHIを注げば完成。 (おすすめの割合は1:1です)シェイカーがなければグラスに注いだ後にマドラーで混ぜてもOKです。 How to make 1. Rub the fruits juice on the edge of the glass and put salt on it. 2. Fill the glass with plenty of ice. ※Take care not to hit the salt. 3. Pour in the grapefruit juice, then pour in the MIYAYOSHI plum wine and you are ready to go. (Recommended ratio 1:1) If you do not have a shaker, you can mix it with a muddler after pouring it into a glass. グラスのふちの食塩の塩味が、グレープフルーツとMIYAYOSHIのさっぱりした口当たりを最高にひきたててくれます。 The salty taste of the salt on the rim of the glass perfectly brings out the refreshing taste of the grapefruit and MIYAYOSHI . BACK→ |